روتر شما از فرکانس های رادیویی برای انتقال اینترنت به دستگاه های متصل به وای فای مانند تبلت، کامپیوتر، تلفن همراه و … استفاده می کند. تفاوت بین فرکانس ۲٫۴ گیگاهرتز و ۵ گیگاهرتز به دو عامل بستگی دارد: پهنای باند (سرعت) و دامنه. در نظر داشته باشید سرعتی که از طریق وای فای دریافت می کنید به سرعت سرویس ارائه دهنده اینترنت شما نیز بستگی دارد. در این مقاله می خواهیم به شما کمک کنیم تا بتوانید بهترین فرکانس مودم وایرلس خود را انتخاب کنید.

مقایسه فرکانس های ۲٫۴ و ۵ گیگاهرتزی

مقایسه کلی امواج فرکانسی ۲٫۴ و ۵ گیگاهرتز

 

کدام فرکانس را باید انتخاب کنید؟

این که شما از کدام فرکانس برای روتر خود استفاده کنید به مکان و نحوه اتصال شما به وای فای بستگی دارد. بسیاری از دستگاه ها و لوازم الکترونیکی از جمله مایکروویو، درب باز کن گاراژ و … از فرکانس ۲٫۴ گیگاهرتز استفاده می کنند.

 

فرکانس ۵ گیگاهرتزی بهترین فرکانس مودم وایرلس برای دستگاه های نزدیک تر به روتر

اگر دستگاه شما نیازی به جابجایی زیاد ندارد و می تواند در نزدیکی مودم قرار بگیرد افرکانس ۵ گیگاهرتزی بهترین انتخاب برای کاهش ازدحام و برخورداری از سرعت های بالاتر می باشد. همچنین اگر فعالیت های زیادی با پهنای باند به صورت آنلاین مانند بازی یا کنفرانس ویدیویی انجام می دهید، بهتر است از این فرکانس استفاده کنید. در این مورد بهتر است در صورت امکان با کابل اترنت به مودم شوید زیرا اتصال سیمی پایدار تر و سریع تر از اتصال بی سیم می باشد.

 

فرکانس ۲٫۴ گیگاهرتزی بهترین فرکانس مودم وایرلس برای دستگاه های دورتر از روتر

اگر دستگاهی دارید که جابجایی زیادی در طول روز دارد مانند تلفن همراه، مخصوصا اگر خانه بزرگی دارید، فرکانس ۲٫۴ گیگاهرتز بهترین فرکانس مودم وایرلس شما  می باشد. این کانال طول موج طولانی تری دارد و می تواند راحت تر از اجسام جامد نفوذ کند. فرکانس ۲٫۴ گیگاهرتزی برای دستگاه هایی که جابجایی دارند و یا فاصله آن ها  از روتر بیشتر است، مناسب تر است.

 

چگونه تنظیمات فرکانس را تغییر دهیم؟

چه فرکانس ۲٫۴ گیگاهرتزی را انتخاب کنید چه فرکانس ۵ گیگاهرتزی، باید مطمئن شوید که وایرلس در مودم یا روتر شما فعال باشد و طوری تنظیم شود که از همان فرکانس استفاده کند. همچنین باید مدل روتر خود را برای سازگاری و قابلیت های فرکانسی بررسی کنید.

اگر روتر با باند دوگانه دارید، می توانید تنظیم کنید که اطلاعات به صورت همزمان از هر دو کانال انتقال یابد. در این صورت در لیست شبکه های شما (ssid) دو شبکه با نام های یکسان وجود خواهد داشت. سپس می توانید تک تک دستگاه های خود را به هر دو شبکه متصل کنید. در بیشتر مودم های جدید قابلیت یافتن بهترین کانال های وای فای برای محیط خود و تغییر کانال در صورت نیاز وجود دارد.

 

مقایسه سرعت فرکانس ها

بین سرعت ذکر شده برای یک دستگاه وای فای و سرعت واقعی آن تفاوت قابل توجهی وجود دارد. درک عوامل موجود به شما کمک می کند تا بهترین سرعت و عملکرد ممکن را به دست آورید.

سرعت نظری حداکثر سرعتی است که بر روی جعبه درج می شود. اگر حتی تمام شرایط ایده آل باشد، ممکن است به این سرعت نرسید. این مقدار، تداخل و فاصله را در نظر نمی گیرد . همچنین بر اساس اتصال یک دستگاه به شبکه می باشد.

سرعت در دنیای واقعی به فاکتور های زیر بستگی دارد:

  1. به اشتراک گذاری پهنای باند بین دستگاه های مختلف متصل به شبکه
  2. کاهش سیگنال ناشی از فاصله
  3. تداخل اجسام فیزیکی
  4. تداخل امواج الکترونیکی

به خاطر داشته باشید سرعت در هر محیطی متفاوت است. حتی در یک محیط مشابه، بسته به زمان و مکان می توانید سرعت های مختلفی داشته باشید.

مقایسه سرعت های فرکانس ۲٫۴ و ۵ گیگاهرتز


مقایسه سرعت های امواج ۲٫۴ و ۵ گیگاهرتز

 

مقایسه محدوده پوشش فرکانس ۲٫۴ و ۵ گیگاهرتز

یکی دیگر از عوامل برای پیدا کردن بهترین فرکانس مودم وایرلس شما، فاصله می باشد. فاصله بین روتر و دستگاه شما تاثیر زیادی در سرعت وای فای دارد. سعی کنید روتر خود را در مکانی قرار دهید که در مرکز باشد. مکان هایی را انتخاب کنید که در سطح بالاتری قرار دارند تا پوشش دهی شبکه بهتر شود. مطمئن شوید که مودم شما در مکانی با گردش هوای خوب و به دور از منابع گرما قرار دارد.

مقایسه طول برد فرکانس ها

مقایسه محدوده پوشش فرکانس های ۲٫۴ و ۵ گیگاهرتز

 

منبع: وب سایت centurylink