امروزه دسترسی به اینترنت از نیاز های ضروری برای انسان هاست. برای اتصال به دنیای اینترنت انتخاب یک مودم مناسب ضروری است. در این مقاله سعی داریم تا با انواع مودم آشنا شویم و کاربرد هر یک را بیان کنیم و از آن به عنوان راهنمای خرید مودم استفاده کنید.

 

مودم چیست؟

مودم مخفف عبارت modulator demodulator می باشد. وظیفه ی این دستگاه تبدیل سیگنال آنالوگ به دیجیتال و بالعکس می باشد. بخش modulator اطلاعات خروجی از کامپیوتر را به سیگنال آنالوگ تبدیل می کند. بخش demodulator مودم سیگنال های ورودی را به سیگنال های دیجیتال تبدیل می کند تا برای کامپیوتر قابل فهم و استفاده باشد.

 

انواع مودم

مودم خارجی

مودم خارجی به صورت مستقل دستگاه ها را به اینترنت متصل می سازد. این مودم ها منبع تغذیه مخصوص خود را دارند. از مزایای مودم خارجی نسبت به مودم داخلی نصب و راه اندازی ساده تر می باشد. هم چنین به دلیل وجود چراغ ها می توان از وضعیت اینترنت آگاه شد. از دیگر مزایای این مودم ها این است که می توان بدون خاموش کردن کامپیوتر ارتباط با اینترنت را قطع کرد.

 

مودم داخلی

مودم داخلی

مودم داخلی به صورت یک چیپ یا تراشه درون سیستم قرار دارد. این تراشه معمولا از ابتدا بر روی سیستم نصب می باشد. محل نصب آن بر روی یک اسلاید داخل کیس می باشد که برای تعویض آن نیاز به باز کردن کیس داریم. مودم داخلی با فعال شدن ارتباط با اینترنت شروع به فعالیت می کند. با قطع شدن ارتباط نیز به فعالیت خود خاتمه می دهد. این نوع مودم قیمت کمتری نسبت به مودم های خارجی دارند.

 

مودم pc card

مودم pc card

مودم pc card برای کامپیوتر های قابل حمل کاربرد دارد. این نوع مودم به اندازه یک کارت اعتباری می باشند و مستقیما به اسلات خارجی یا پورت در کامپیوتر های قابل حمل متصل می شوند. این کارت ها انرژی مورد نیاز خود را از کامپیوتر تامین می کند و در طول زمان باعث کاهش طول عمر باتری می گردند.

 

انواع مودم های رایج در بازار

مودم سیم کارت خور

مودم سیم کارت خور که به آن مودم همراه یا مودم جیبی نیز گفته می شود، تنها با استفاده از یک سیم کارت می تواند به اینترنت متصل شود و آن را به اشتراک بگذارد.

 

مودم پاور بانک

مودم پاور بانک در واقع ادغام دو دستگاه مودم و پاور بانک می باشد. یعنی این مودم علاوه بر فراهم کردن اتصال اینترنت، به عنوان پاور بانک نیز مورد استفاده قرار می گیرد. این مودم دارای کاربرد های فراوانی از جمله انتقال تصاویر انواع دوربین های مدار بسته می باشد. در این صورت دیگر نیازی به اتصال دوربین ها از طریق کابل به مودم نمی باشد. همچنین می توان باتری داخلی دوربین ها را برق رسانی کرد.

 

مودم ADSL

این مدل بیشترین استفاده را در بین انواع مودم ها دارد. ADSL مخفف عبارت asymmetric digital subscriber line می باشد. مودم adsl با استفاده از پورت تلفن به تلفن و ISP (internet service providet یا همان سرویس دهنده اینترنت) متصل می شود.امروزه اکثر مودم های ADSL وایرلس هستند یعنی اینترنت را به صورت اتصال بی سیم در اختیار کاربران می گذارند. این مودم ها سرعت بالایی دارند. از ارائه دهندگان اینترنت ADSL در ایران می توان شرکت مخابرات، شاتل، پارس آنلاین، آسیاتک و … را نام برد.

 

مودم TD-LTE

مودم های TD-LTE اینترنت را به صورت بی سیم در اختیار کاربران قرار می دهند. این فناوری از سرعت بیشتری نسبت به تکنولوژی اینترنت ثابت همچون ADSL  پشتیبانی می کند. برای استفاده از این فناوری نیاز به ارائه دهنده سرویس TD-LTE دارید. پس از آن باید مودم و سیم کارت تهیه کنید. سیم کارت هایی که نیاز دارید سیم کارت های به خصوصی هستند که تنها قابلیت ارسال و دریافت داده در آن ها وجود دارد و قادر به ایجاد تماس های تلفنی نیستند. هم چنین باید مودم هایی تهیه کنید که هماهنگ با بازه فرکانسی شرکت ارائه دهنده سرویس TD-LTE باشد.

 

مودم وایمکس

شبکه ی وایمکس اینترنت بی سیم را بدون نیاز به خط تلفن به کاربران ارائه می دهد. در شبکه ی وایمکس داده ها از طریق امواج رادیویی رمز گذاری شده ارسال می شود. سرعت و گستره ی قابل پوشش دهی وایمکس نسبت به شبکه ی وای فای بیشتر است. شما با استفاده از مودم های وایمکس می توانید به سرعت ۱۲۸ کیلوبیت بر ثانیه تا ۲ مگابیت بر ثانیه دسترسی داشته باشید.

مبین نت و ایرانسل اولین شرکت های ارائه دهنده اینترنت وایمکس می باشند. با روی کار آمدن اینترنت ۴g و هم چنین بالا بودن قیمت تعرفه های اینترنت وایمکس کاربران آن کاهش یافتند. طوری که ایرانسل تمرکز خود را بر روی اتصال TD_LTE قرار داد.

 

مودم VDSL

VDSL مخفف عبارت very high bitrate digital subscriber line به معنای  DSLبیت بسیار بالا می باشد. این فناوری سازگاری خوبی با فیبر نوری دارد که به دلیل عدم پشتیبانی کل کشور از فیبر نوری استفاده از آن هنوز رایج نیست. این فناوری نسل بعدی شبکه ی ADSL خواهد بود. مودم های VDSL داری سرعت بیشتری نسبت به مودم های ADSL می باشند.